woensdag 8 augustus 2007

Dag 6 Disneyland


Vrijdag 6 mei 2005


Op naar de mooiste droom van Amerika "Disneyland"


Juist vanaf gisteren viert dit park zijn 50th anniversary. Jippie hebben wij even mazzel?!?!?


Omdat al die amerikanen zo gek als een deur zijn, willen ze er gelijk naar toe. Dus was het gigadruk. Zo rustig als het in Legoland en SeaWorld was, zoveel mensen liepen er in Disneyland. We hebben heerlijk overal gelopen en konden toch wel in veel attracties (alleen bij Roger Rabit moesten we 45 minuten wachten en die viel uiteindelijk ook nog tegen).


We wilden 's avonds de parade en het vuurwerk zien. Dus gingen we ëven"wat eten. Dat viel niet mee en na een heel tijdje zoeken hadden we eindelijk patatjes voor de kids gevonden. Daarna voor ons bij een een mexicaan gegeten.


Toen wachten voor de parade. Uiteindelijk hadden we een goed plekje. Anderhalf uur vantevoren zaten er al mensen te wachten op de stoep. Wij dachten nog wat overdreven. Maar toen wij aankwamen stonden er rijden dik (en toen duurde het nog 20 minuten voordat het begon).


Bij een oversteekplaats blijven wachten en goed opletten wanneer die dicht ging (dan begon de parade) en dan hard rennen. We stonden vooraan (mede door hulp van een meisje die bij Disneyland werkte).


Een hoop foto's gemaakt. Het was geweldig. De Lion King kwam voorbij, Doornroosje, sneeuwwitje, Goofy, Mickey en Minnie Mouse.


Na de parade wilden we nog bobsleëen op de Matterhorn, maar voordat we daar uberhäupt konden komen (één grote mensenmassa met 1 richtingsverkeer) stond er een wachtrij van meer dan 60 minuten.


Dan maar wachten voor het vuurwerk. Eerst zaten we voor het kasteel, maar we besloten toch maar om wat verder in Mainstreet te wachten. Als al die mensen besluiten om na het vuurwerk naar huis te gaan duurt het nog anderhalf uur voordat je bij je auto bent.

Het begin van het vuurwerk gezien en toen naar de karretjes die ons naar de megagarage zou brengen.


Na even onze coördinatie kwijt te zijn (je bent best moe na zo'n dag) kwamen we bij ons hotel, waar we gelijk in slaap vielen.

Geen opmerkingen: