donderdag 9 augustus 2007

Dag 16 terug naar Nederland

Maandag 16 mei 2005

Vroeg opgestaan (Mariƫlle is altijd bang om te laat te komen). Naar het vliegveld gereden waar we allereerst de auto hebben ingeleverd.

Daar werd de Chrysler 300 eerst helemaal gecontroleerd op deuken ed. Bleek dat er een deukje inzat die er voorheen niet zat (ons niet opgevallen hoor, tip voor de volgende keer. Zelf eerst goed checken). Gelukkig zijn we goed verzekerd en valt dit onder onze verzekering die we bij de autohuur hadden afgesloten.

Toen met de bus naar de vertrekhallen. Sacramento is geen internationaal vliegveld, dus is een stuk kleiner en overzichtelijker.

We hebben ingechecked en moesten toen vervolgens onze koffers afgeven bij de douane. Die staan niet achter een lopende band of zo. Maar gewoon in de vertrekhal met een klein soort kamerscherm ervoor.
En ja hoor, al onze koffers (sowieso alle koffers die daar binnen kwamen) werden opengemaakt en gecontroleerd op verboden spullen. Nou hadden we die niet bij ons, alleen maar vuil wasgoed, sokken onderbroeken ed. Veel plezier als je dat als baantje hebt. Ik zou er niet voor kiezen.

Vervolgens moesten wij zelf ook door de douane. Zelfs onze schoenen moesten uit. Daan werd ook er tussenuit gehaald en werd helemaal gefouilleerd en zijn tas met zijn nintendo moest hij laten zien. Er mocht wel een ouder mee met hem (omdat hij minderjarig is). Alles was verder in orde.

Daarna het vliegtuig in en na een overstap in Chigago, landden we op Schiphol op dinsdagochtend 17 mei om half tien 's ochtends.

Omdat de kids geen vrij hadden voor dinsdag, zijn ze gelijk 's middags weer naar school gegaan (we hadden de leerkrachten wel ingelicht dat ze wellicht 's ochtends niet op school zouden zijn, indien we vertraging hadden).

Dat kwam wel goed uit want je moet toch weer gelijk in je ritme van hier komen, en de kids vonden het fantastisch om te vertellen dat ze die ochtend nog in het vliegtuig hadden gezeten.

Dit was het einde van onze geweldige trip naar The United States of America. We gaan absoluut nog een keer terug.

Nu eerst maar eens bijkomen van onze jetlag.

Geen opmerkingen: